Follow Dashboard

TITLE; Trip To Melaka
8 Sep 2012 | 4:00 pm | 0 comments

lee sung jong | Tumblr


Halo readers.

Jumaat last week kan cuti merdeka . So , semua adik beradik abah datang umah pika . Yelah , dari Perak terus pergi Melaka then Klang . Tujuan sebenarnya pegi sana sbb ada kenduri jaaa . Lepas abeh kenduri baru kami jalan-2 kat Melaka .

Jumaat malam , depa dah ada kat rumah . Kami sembang-2 lah . Pika sembang dgn cousins pika, Hanis &  Kyla . Macam-2 kami sembang . Sabtu pepagi pegi Melakaaa . Hehehe . Bermulalah cite kita pada hari ini . Lepas habeh kenduri , kami pusing-2 bandar hilir . Pika dgn cousin pika naik taming sari \dgn baju kurung !0! / . Dah 2 kali pika  naik taming sari  tuuu . Lepas tu , Hanis dgn Kakteh entah hilang kemana . Pika dgn Kyla pun taktau nak p mana dah. Then , mak ckp lah abang dgn adik naik Mini Rider . Kami pun nak sangat naik bende alah tu , so kami pun p lah sanaa . 

Mula-2 mak tak kasi kami naik tu . Sebab membazir . Kalu korang nak tahu kedegilan kami melampau . Kami buat keputusan guna duit sendiri . Tapi tak cukup . Abah sponsor 10 hengget . Apa lagi senyum sampai ke telinga lah  :D Tunggu kat luar dulu . Pastu , ada cik abang amek duit . Fulamaaaakkkkk ! Hensemmmmmmmmmmmmmmmmmm siot ! Seriously . Muka diaa mcm Zizan . Cuma dia putih and badan tegap . Cair . Pastu kami masuk . Tunggu orang pulak . Masa tengah tunggu tu , depan kami 'zizan' tu lah ! \Dalam mase yg same kami tak luah ape2 pun pasal zizan . Takut dia dengar . Lepas naik baru kami cite/ Then , kyla tiba-2 tanya '' apasal aku nervous sgt neh ? '' Pika dah tahu dah kenape dia nervous . Sebab ZIZAN TU ASYIK PANDANG ARAH KAMI . Tak tau lah sama ade die pandang kat belakang kami or betul-2 pandang kami . Dia pakai cemin mata so taktau lah die pandang arah manaaa . 

Selama kami kat dlm tu , zizan tu asyik dok situ tak bergerak . Ada sorang akak tu je yg buat keje . Time kami nak masuk mini rider tu , zizan bangun and bukak pintu utk kami . OHMYGUCHHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ! Lepas naik tu kami nak keluar lah . Pastu zizan kate " Terima Kasih " sambil senyum . Cair cair cair cair ! Lepas je pintu keluar , kami cite pasal zizan . Tak sabar nak bukak cite kan . Sampai sekarang pika asyik terbayang muka zizan . Hishh gatal ! Huhu :3 Dapat pegi sana lagi kan syok . MUAHAHAHAAHAHAHAHHAA !!


Old things | New things