Follow Dashboard

TITLE; Bocorkan Secret.
26 Sep 2012 | 6:20 pm | 0 comments

BakedGoodzBoulevard Of Broken Dreams

Halo readers.


Before that , jangan salah faham pasal tajuk tu pulak eh ? Hihi . Secret bukannya group perempuan KPOP . Secret yg pika maksudkan sebenarnyaaa rahsia . HOHO . Ini pasal member pika pulak , namanya AL \maaflah tak bagi nama penuh :) / Serious pika tak sangka dia sanggup buat macam tu . 

Cerita asalnyaa , dulu dia ada pakwe orang KL \ Zafril namanye / Sekarang da putus lah . \ Dia bukanlah cantik mana pun . HEHE /  Masa dia couple , dia cite kat pika . Pakwe dia tu suka kat sorang pompuan namanya Qaisha . Qaisha neh pulak ada pakwe namanye Sam . Sam pulak kawan Zafril tu . Sam suka clubbing bagai . Satu hari Sam dgn Zafril gaduh sebab Qaisha & AL tuu . Then , entah bila AL & Zafril putus . So , depe lost contact . Masa tuu , pika percaya cerita diaa . 

Baru-baru neh AL tu meseg pika , yang Zafril tu contact dia . Pika tanya dia napa tak jawab je ? Pastu dia kata "Taknak lah . Weh , aku rasa Zafril nak kat aku balik lah." Pika taktau nak balas apa masa tu . Pika terasa kenapa si Zafril perlu kembali kat dia sedangakn dia tahu AL tu bukanlah lawa mana \ okay , pika tahu pika tak lawa mana./ Lagipun Zafril orang KL mestilah ada taste , betul tak ? Hmm . So pika reply buat-2 happy "Oh yeke ?! Terima ajelah !"

Sampai lah minggu lepas , membe pika yg lain tanya "Betul ke Zafril tu wujud ? Qaisha & Sam wujud ?" Time tu , pika terkejut gilaaa . Kenapaa pika tak pernah terfikir sampai ke situ ? Kenapaa pika percaya ceritaa dia dulu ? Pastu , pika pun ceritalah pasal AL dari A-Z kat member pika yg lain . Dalam masa yg sama , AL tu pernah cakap kat pika yang Zafril ada twitter . So , pika stalk twitter Zafril tu . Dia baru buat acc . AL yg buatkan . Pika fikir kenapa perlu AL yg buat twitter tu ? Takkanlah Zafril tu tak boleh buat sendiri ? Takkanlah dia takde wifi kud nak buat acc sendiri ? Dia kan budak KL . Pastu , pika click picture twitter dia . Copy URL pic then PASTE kat Google. Tengok-2 pic tu ada kat sorang blogger lelaki . Pika baca entry yg ada pic tu . Bawah pic tu bukan tulis nama ZAFRIL tapi nama orang lain ! Pika rasa nak gelak je sbb pika diperbodohkan sampai macam tu sekali ! Sadisnya hidup ~ HAHA . 

So , konklusinyaa cerita tu REKAAN SEMATA-MATA ! Pastu , kami mulalah bergosip pasal dia . Sampai dia menjauhkan diri . Eh , dia sendiri nak menjauhkan diri okay ! So , pengajaran kali ini : (1) Kesalahan pasti kalah . Kebenaran akan menang ! (2) Simpanlah rahsia macam mana sekalipun ia tetap akan BOCOR . That's all for me today .

P/S : KITA TUNGGU CRUSH KITAA TAK ONLINE-2 PUN . #KESEDIHAN MELANDA DIRI


Old things | New things